"The years ago"

INOX hűtő nyílik, két sör kivesz. Hajón vagyunk. Jack beszél, á szóval ez a "Penny's boat", az O6 épp a hazugságukat beszélik meg, de Hurley nem akar bele menni, sőt megígéri Sayidnak hogy nem fog neki segíteni ha egyszer szüksége lesz rá.

3 évvel később, Hurley az elkábított Sayidot viszi, egyébként szerintem egy Hurley legjobb alakítás az 5 évad alatt, nem mintha eddig nem lett volna jó. Hirtelen rendőrség sziréna a háttérben, Hurley akarjék leállítani, Hurley megáll, a rendőr felé sétáll, majd hírtelen meglátjuk, Anna Lucia, hoppá, kiderül hogy pufi barátunk csak képzelődik mert a zsarucsaj ugye már halott. Tanácsokkal látja el hogy mit kell tennie, majd átadja üdvöletét Libby üdvözletét.

(Emlékezet frissítés, Libby volt a csaj akivel Hurley elég jól összemelegedett a szigeten, amig Michael le nem lőtte szegényt.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szigeten vagyunk, az egyik alog latott szereplő kapott egy két soros szöveget, először azt hittem hogy új karaktert akarnak behozni a sorozatba, de később ezt megoldották. (amugy a gyerek remekül játsza az okoskodó patkány szerepét). Közben Faraday vissza érkezik.

Hurleynél vagyunk megint, megy átöltözni egy benzin kútra, ahol majdnem felismerik. De aztán mégsem. Ezt megúsztuk. Hurley kifordul a kútról, és persze hogy egy S40 es volvo fordul be, Kate az offkorsz. Hivni akarja a mi Jackünket, de mégsem, aztán hívása van, LA-ben van valaki, ki is lehet az akinek ennyire örül? (nekem volt egy tippem, mondjuk nem volt egy nagy feladvány)

Hurley faterja pakolja a hamburgeret, mondjuk nem tudom hogy lehet annyi kaviart megenni egyszerre. Leülne valami B kategoriás sorozatot nézni, de kopognak, persze hogy Hurley az nyakában az iraki. Jön egy pár perces lényegtelen beszélgetés, rendörök jönnek mennek, Hurleyt letagadják.

Közben Kate megérkezik a találkozóra, persze hogy Sun, erre tippeltem.

Mátrix Ben egy húsboltam, "szervusz Ben", gondolom nem innen vitték a szigetre a heti csülök adagot, és ezért ismerik, hát persze hogy nem, a hentesnéni és Ben rendelkeznek egy közös tervel, de előtte Locke bácsi hulláját be kell rakni a hütőbe, mondjuk nem tudom ha a néni kazánfűtő lenne akkor mi lett volna a terv. De hát tudjuk Ben mindent kitervel előre.

Sziget, ülnek az időutazok a parton, a majdnem új karakterünk szövegel, aztán hirtelen kap egy tüzes nyilat, legalább nem kell őt hallgatunk tovább a sorozatban. Valakik támadnak, tüzes nyíllal, lol. A csapat menekül, közben hullanak is el.

Hurley és faterja megint jelentéltelen beszélgetése. Annyi a lényeg hogy a rendőrök figyelik a házat. Közben megjön anyu is, együtt a nehézsúlyú csapat.

Sun és Kate beszélgetnek, Jin Kate szemére hányja, hogy a hajón megígérte Sunnak hogy Jin hozza a helikopterre, aztán valahogy a saját életét mentette, de Sun megbocsájt neki. Kate sajnálja és sír, mondjuk nekem ez a rész le sem esett, anno.

Hugo faterja találkozik Jackel, elviszi neki Sayidot, ő pedig elviszi egy korházba.

Hurley az anyjának bevallja hogy hazudtak, hablatyol neki, gombnyomkodásról, fekete füstről, othersekről, dharmaról, rossz emberekről, micsoda sok baromság, megint elgurult Hurley gyógyszere. Anyja azt mondja nem érti mit mond de hisz neki.

Szójer és a szőke az erdőben gyalogolnak, mikor lépteket hallanak, valakik ruhában járkálnak. Elkapják a szőket, valami Jones nevü ürge, angol akcentus. "Mit csináltok a szigetünkön?" (szerintem dharma-s).

Jack felébreszti az irakit, aki majdnem megfojtja fél tudatlanul, majd mikor magához tér, elmondja neki hogy Hurley faterja hozta ide, és akkor ki van Hurleyval, valaki tudja hogy ott van. Jacknek leesik hogy elmondta Ben bratyónak.

Hurley almás pitét melegít. Valaki megjelenik. "Hello hjúgó". A gülüszemü az, megakarja fűzni hogy menjen vele, de a pufi emlékszik mit mondott neki Sayid, ezért nemet mond, majd mikor Ben majdnem meggyőzi, Hurley kirohan a házból és feladja magát a rendőröknek.

Julietet épp kikérdezik, és közben megakarjék szabadítani egyik karjától, amikor valaki ledobalja a keménykedőket kővel, Sawyer üti az egyiket, de annak a társa meg akarja ölni a szöszi srácot, mikor egy kés áll a támadó hátába, A kés ismerős, sokszor láttuk már, Locke az "Juliet, James" Hatásos belépő nem vitatom.

Valami helyen vagyunk, nem ismerjük, egy csukjás nő épp egy szumma jelet probál felírni de nem sikerül neki, közben egy inga susog a háttérben. A csujásunk a számítógéphez lép, az inga keresztetket rajzol a földre, a gépen látunk egy térképet keresztekkel, no fene csak nem a sziget helye lesz. Tudósunk fel felé tart a bunkerből, hopp egy templomban vagyunk, Ben bácsi épp gyertyát gyújt. Lekerül a csukja a néniről, már hatulról is ismerős, igen ő bizony Ms. Hawkins. Ő adta a gyűrűr Desmondnak és monda el anno a 3. évadban, hogy nem lehet megváltoztatni a jövőt ha valakinek meg kell halnia az bizony meghal.

Ben megszólítja, és egy fontos párbeszéd zajlik:

-Szerencsével járt?
-Igen.
-Tényleg?
-Tényleg.
-És maga?
-Belefutottam néhány... nehézségbe.
-Jobban teszi, ha siet,mert csak 70 órája maradt.
-Nem, nem, ez nem elég idõ. Szükségem van legalább...
-Amire szüksége van az nem érdekes.
-70 óra, ennyije van.
-Nézze, elvesztettem Reyest ma este.
-Mi történik, ha nem sikerül mindegyiküketösszeszednem, hogy visszamenjenek?
-Akkor Isten könyörüljön rajtunk.

Bammmm, Lost felirat.

 

Na egy kis okoskodás, mintha az ősz hajú nő irányítana mindent, illetve tudna mindent, valószínüleg a sziget helyét határozta meg, már csak azt nem értem hogy miköze Desmondhoz. Két érdekes kép:



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utóbbi képen a háttér Faraday iskolája, ahol tanított, az ürge aki melette van az a pap Desmond kolostorából. Talán ő Faraday anyja?

 

 

 lostfan

Lost Season 5

A bejegyzés trackback címe:

https://lostfan.blog.hu/api/trackback/id/tr69902964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása